top of page
Etsi
  • Writer's pictureMovement Coach

TANKOTANSSI HARRASTUKSEN ALOITTAMINEN


Usko tai älä, mutta jos olisin joka kerta saanut pennin siitä, kun joku kertoo, että haluaisi testata tankotanssia, muttei usko omaavansa tarvittavia avuja siihen, olisin jo aikas varakas.


UUTINEN! *rumpujen jytinää*


Sinun EI tarvitse olla taitava, notkea, vahva tai omata tanssitaitoja aloittaaksesi lajin! Ideahan on siinä, että aloittaa, sitoutuu ja tekee siitä säännöllistä. Kun tämä resepti on kunnossa, et voi välttyä kehittymiseltä.


Tankotanssissa harjoittelemme ja kehitämme niitä ominaisuuksia, mitä lajissa tarvitsemme, kuten staminaa, voimaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota. Näitä ominaisuuksia pystyy kehittämään myös monen muun oheislajin/harjoittelun avulla, kuten meiltä löytyvien kurssien liikkuvuus-&kehonhuolto, kehonpainoharjoittelu, Movement stick, voimaharjoittelu ja esimerkiksi käsilläseisonta.
Miten valmistautua ensimmäiselle tunnille?

Ihan heti ja alkuun en voi korostaa tätä enempää: älä rasvaa ihoasi päivää ennen / samana päivänä ennen kuin aiot tankotanssia! Lajissa tärkeintä on hyvä pito ja voi pojat, miten rasvattu iho luistaakaan tangolla (testattu monen monta kertaa).


Ota mukaan myös pieni käsipyyhe, johon voit pyyhkiä käsiäsi (hikeä ja rasvaa) sekä tankoa. Tämä on oleellinen asia, sillä kun kädet hikoavat ja käsistä jää rasvaa tankoon, on se yksinkertaisesti tuskaista puuhaa pitää hyvä pito tangosta. Tällöin saattaa herkästi ajatella, ettei laji ole itseään varten ja on kerrassaan surkea, mutta hold on my friend! Ennen kuin viulut alkaa soimaan, on paree tsekata että kaikki muu on kunnossa ja pyyhkiä niitä käsiä siihen pyyhkeeseen ja putsata tanko. Yksi oleellinen asia, mitä kehitämme tunneilla on puristusote ja se kehittyy siinä ihan jatkuvasti, annetaan tälle kaikelle siis aikansa.


Käytämme myös erilaisia grip-tuotteita, eli tuotteita jotka parantavat pitoa tangolla, niitä pystyy tilaamaan netistä.


Jätä sormukset, rannekellot ja muut korut pois tunninajaksi, sillä niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä (ja sormukset naarmuttavat tangon pintaa). Jos sinulla on napakoru voit käyttää sen päällä esimerkiksi urheiluteippiä, jottei koru saa osumaa tangosta.


Mitä pukea?

Pukeudu niin miten haluat, mutta meillä saat loistaa omana itsenäsi kaikkine muotoinesi ja ominaisuuksinesi. Tule sellaisena kuin olet! Muista kuitenkin varustautua urheilurintaliivein ja shortsein, sillä me todella tarvitsemme ihokontaktia tankoon, jotta saamme hyvän pidon. Päälle voit laittaa pitkät vaatteet.


Olen kuullut runsaasti eri oppilailta siitä, miten alkuun on ollut todella epämukavaa olla vähemmissä vaatteissa ja on ollut kovin tietoinen itsestään tällöin. Tämä on täysin normaalia ja nämä fiilikset saavat olla läsnä. Suurin osa on kuitenkin x-ajan päästä kertonut, miten ovat alkaneet hyväksymään kehoaan sellaisena kuin se on ja miten voimaannuttavaa kokemus on kerrassaan ollut. Ne useat kerrat, kun olen kuullut, miten laji on auttanut itsevarmuuden lisäämiseen ovat kirkkaana mielessäni, sillä samaistun täysin. Meillä jokaisella on varmasti kohtamme kehossamme, joita haluaisimme piilotella, mutta kun olemme yhdessä, niin miten olemme, saattaakin pian huomata miten hölmöjä ne omat ajatukset ovatkaan!


Jos haluat laittaa tunnille huulipunaa ja glitteripöxyt, niin LAITA! Do it! Saa panostaa ja ehostaa, jos siltä tuntuu.


Mihin varautua?

Siihen, että alkuun tanko on liukas ja pito ei ole ehkä parhain. Tämän kanssa kehittyy! Pari kertaa saattaa ajatella, että VMP (jatkossakin), mutta se on osa prosessia.


Mustelmiin! Mutta hei, pole kisses, ne ansaitaan ja niistä saa olla ylpeä! Jos jotain, niin tämä laji näyttää, että me ei olle mitään "heiveröisiä neitejä", vaan vahvoja naisia, miehiä, muun sukupuolisia! Toki jos haluaa olla heiveröinen neito, en estä sitä lainkaan.


”Onko mulla täälläkin lihaksia?” ON! Varaudu siihen, että kehostasi saattaa löytyä uusia kohtia ja voimia! Saatat kokea mielenkiintoisia tuntemuksia treenien jälkeen, siksi on tärkeää lisätä kehonhuoltoa mukaan.


Koukuttumiseen. Kaikesta huolimatta tämä laji on aikas pirun koukuttava ja pian saattaa huomata, että tankotanssi sitä ja tätä. Tervetuloa perheeseen. <3


Muuta tärkeää huomioitavaa

Tankotanssi ei ole laji helpoimmasta päästä. Alkeiskursseillamme etenemme rauhallisesti ja turvallisesti, joten pohja kehittyy sitä mukaan, kun saamme hyviä omantasoisia toistoja ja virheitä allemme. Ole kuitenkin lempeä itsellesi ja muista turvallisuus aina ennen muuta. Tiedän, että välillä voi mennä kovasti tunteisiin, jos jokin ”näennäisesti helppo” liike ei aivan onnistu ja sitä jää jynssäämään pakkomielteisesti, mutta muista tauottaa, irtaantua ja hengähtää hetki. Tämä ei ole pikajuoksu, vaan maraton (kuten moni muukin asia elämässä).


Et voi välttyä kehittymästä myös psyykkisiltä taidoiltasi, kun olet valmis olemaan oppilas ja oppimaan. Jos jostain, niin tästä olen saanut runsaasti kiitosta, sillä opit ovat näkyneet myös muissa elämän osa-alueissa. On tullut enemmän armeliaisuutta, lempeyttä ja taitoa käsitellä asioita ja toimia erilaisissa tilanteissa.


Opettele ymmärtämään omaa energiatasoasi, milloin on aika tehdä enemmän ja milloin on tärkeää huomioida väsymys? Et ole kone, olet ihana inhimillinen ihminen, jonka energiatasot vaihtelevat päivän ja elämäntilanteen mukaan.


Muista laittaa puhelin äänettömälle ja jättää puhelin rauhaan tunnin ajaksi. On eri asia, jos haluat kuvata omaa tekemistäsi, mutta älä lähde pakottamaan liikkeen onnistumista videolle. Katso myös, ettei videoon tule muita oppilaita (ellei se ole heille ok). Anna tunnille täysfokuksesi, puhelin kyllä odottaa.


Luodaan yhdessä ikimuistoisia treenihetkiä, ihania ja tärkeitä kohtaamisia sekä onnistumisia! Lämpimästi tervetuloa treenaamaan. <3


PS. Muistathan laittaa meidät seurantaan IG:ssa @poleandmovement


Tankoterkuin, Hanna <3


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

댓글


bottom of page