top of page
Etsi
 • Writer's pictureMovement Coach

Mentaalivalmennus

Syväsukellus itseesi

Mentaalivalmennus on syväsukellus itsetuntemuksen kehittämiseen ja sen avulla mm. erilaisten ajatus- ja tunnemallien päivittämiseen. Sen avulla opimme tulemaan tietoiseksi erilaisista tavoista ja tottumuksistamme, mitkä pyörivät päivittäin automaatiolla. Kehitämme ymmärrystä motiiveihimme tehdä tiettyjä asioita tietyin tavoin, murramme vanhoja rajoittavia uskomuksia ja luomme parempia. Otamme ikään kuin ohjakset elämästämme omiin käsiimme ja alamme vihdoinkin ohjaamaan itseämme siihen suuntaan, mikä on meille merkityksellistä ja yhteydessä arvoihimme. Astumme sivuun uhrinroolista, missä asioita vain tapahtuu meille emmekä voi niille mitään. Meissä jokaisessa on valtavasti potentiaalia ja kun pääsemme tähän käsiksi, emme enää halua palata takaisin siihen, mistä lähdimme.

Mielen asettamat esteet

Käytän mentaalivalmennusta jatkuvasti työssäni; emme voi erottaa mentaliteettia sekä fyysisyyttä täysin erilleen. Kun liikumme, harjoittelemme esimerkiksi uusia taitoja, käytämme apunamme niin fysiikkaa kuin mentaalisia työkaluja, kuten visualisointia. Toisinaan, ja hyvin usein, suurimmat esteet kehittymiseen löytyy mielestämme, erilaisista rajoittavista uskomuksista, huonosta itsetunnosta (epäuskosta omiin kykyihin), reaktioherkkyydestä ja niin edelleen. Maailma ympärillämme syöttää mieleemme jatkuvasti erilaisia suggestioita, ja toisinaan imemme näitä suggestioita itseemme kuin sienet imevät itseensä vettä. Siksi onkin tärkeää kehittää itsetuntemustaan ja tietoisuutta siitä, miten erilaiset asiat itseensä vaikuttaa. Nykyajan infotulva erilaisine tunteita herättävine viesteineen haastaa meistä jokaista pysymään yhteydessä itseensä – panostus ja siihen sitoutuminen ei ole hukkaan heitettyä. Mitä Sinä haluat ja mikä on Sinulle tärkeää? Ei se, mitä koet, että Sinun pitäisi ja olisi hyvä haluta.

Parempi suhde itseen ja muihin

Kun kehitämme itsetuntemustamme sekä tietoisuutta omista erilaisista tavoistamme, vaikutamme vointiimme positiivisesti, meillä on valta muutoksiin. Kun työstämme itseämme, ymmärrämme myös miksi jotkin ei-niin-kantavat asiat ovat jääneet tavaksi. Ei tarvitse syyllistää, vaan ymmärtää itseään ja tarpeen tullen antaa itselleen anteeksi. Kaikki tämä työ heijastuu myös ulkopuolelle, parantaen mm. ihmissuhteita. Kun lakkaa olemasta sodassa itsensä kanssa, muut ihmiset ympärillä eivät enää heijastakaan itsestään niitä asioita, joita ei ole kyennyt itsessään ennen hyväksymään.

Murra tapasi olla Sinä

Aivomme ovat hyvin plastiset (joustavat) ja siksi pystymme muuttumaan läpi elämän. Ikä ei ole este muutokselle ja sen olen todistanut työssäni. Mielemme tärkein tehtävä on tuottaa ajatuksia ja se pyörittääkin tutkitusti n. 60 000 – 70 000 ajatusta päivässä, joista suurin osa pyörii automaatiolla päivästä toiseen (n.90%). Kerromme itsellemme jatkuvasti tarinaa, mitä höystämme mm. erilaisin uskomuksin ja tuntein. Näistä mikään ei kuitenkaan ole faktaa ja siksi on meidän päätettävissä mihin haluamme uskoa. On kuitenkin lähdettävä etenemään itselleen sopivin askelin, sillä kehomme tulee mieltämme hitaammin perässä ja muutosten on tapahduttava kauttaaltaan, ei vain mielessä. Tässä autan Sinua mielelläni. Yksi suurin syy tavoitteen toteuttamisen epäonnistumiseen on se, että edetään liian nopeaan ja ei-toimivin työkaluin.

Valinta on Sinun

Kannamme usein mukanamme menneisyyttämme siitä kärsien. Saatamme kokea, että olemme jämähtäneet paikoillemme, emmekä pääse eteenpäin. Katkeruus, tyytymättömyys, viha, uhrius, epätoivo. Kaikki tunteet ovat sallittuja, mutta minkälaisin tuntein ja emootioin Sinä haluat elämääsi elää? Tämä upea ainutlaatuinen elämä, miten Sinä haluat sen elää? Haluatko kantaa mukanasi menneisyyden taakkaa, sitä alati toistaen? Vai haluatko kenties luoda itsellesi merkityksellisemmän elämän, missä voit paremmin, olet yhteydessä itseesi ja ympäröivään maailmaan, tunnet oman arvosi?

Mitä kaikkea voit kehittää ja mihin vaikuttaa mentaalivalmennuksen avulla? Esimerkiksi:

 • Itsetuntemuksen sekä itsensä kehittäminen

 • Ymmärrys ja tietoisuus omista tavoista, tottumuksista, motiiveista, uskomuksista

 • Tietoisuuden avulla pystymme tekemään muutoksia

 • Arvomaailman päivittäminen ja sen mukaan eläminen

 • Tunnetaitojen parantaminen

 • Parempi stressinhallinta, kyky aistia stressiä nopeammin ja tunnistaa sen eri muodot (hyvää vai pahaa stressiä?)

 • Itsensä päivittäminen & uudelleen ohjelmointi

 • Tavoitteiden selkeyttäminen & tavoittaminen (itselleen oikeasti tärkeät tavoitteet, mitkä ovat yhteydessä omiin arvoihin)

 • Paremmat ihmissuhteet

 • Omien rajojen asettaminen, toisten rajojen kunnioittaminen

 • Valta elämästäsi omiin käsiisi: Sinä olet oman elämäsi luoja!

Käytän yksilövalmennuksissa mentaalivalmennusta aina jonkin verran mukana, mutta haluttaessa voit hankkia minulta PT-palveluita vain mentaalivalmennukseen. Mentaalivalmennus on helppo toteuttaa etänä tai paikan päällä. Hinnastoomme pääset täältä: PT-palvelut

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page