top of page
Etsi
  • Writer's pictureMovement Coach

Tankotanssista on moneksi!

Päivitetty: 23. elok. 2022

Oletko miettinyt tankotanssi harrastuksen aloittamista? Movement Jalasjärvi salilla toimiva Pole&Movement tankotanssistudio tarjoaa tunteja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin! Tässä postauksessa haluamme nostaa muutaman kohokohdan lajista!:


Tankotanssi treeni

<3 Tankotanssi on fyysiseltä aktiivisuudeltaan kohtalaista tai intensiivistä, riippuen mitä tunnilla tehdään. Tankotanssissa teemme paljolti vastusharjoittelua ja cardiota (kestävyyskunnonharjoittelua).

<3 Tanssillisemmilla tunneilla kehitämme aerobista kuntoa enemmän kuin esimerkiksi tekniikka painotteisilla tunneilla. Tanssillisemmat tunnit tarjoavat meille erityisesti hyvää aivojumppaa - tanssiminen tekee tutkitusti hyvää aivoille.

<3 Tunneilla kehittyy mm. stamina, koordinaatio, lihasmuisti, liikkuvuus, voima ja kognitiiviset taidot ylipäätään - unohtamatta lajin positiivisia psyykkisiä vaikutuksia, kuten itsevarmuuden lisääntyminen, itseluottamus ja pystyvyyden kokemukset. Opimme kantamaan itseämme arvokkuudella ja kauniissa ryhdissä.

<3 Tankotanssista on apua myös stressiin ja adrenaliinin purkamiseen, aivojen tuottaessa endorfiineja (euforinen olo treenin jälkeen).


Tankotanssi ei ole vain fyysistä!

<3 Kuten ei ole mikään liikuntamuoto, mieltä ei voi erottaa kehosta ja toisinpäin. Tankotanssilla voi olla terapeuttinen vaikutus - olemme kuulleet useamman puhuvan siitä, miten itsevarmuus on kehittynyt, miten on purkanut erilaisia rajoittavia uskomuksia ja miten kokee muuttuneensa harrastuksen aloitettuaan. Toisinaan joudumme työstämään liikkeitä / koreografioita todella kovasti ja kun koemme pystyvyyttä ja kyvykkyyttä haasteiden äärellä, vaikuttaa se meihin positiivisesti.

<3 Taidon harjoittaminen on ongelmanratkaisuprosessi ja nämä vaikutukset näkyvät myös muissa elämän osa-alueissa. Puhumattakaan siitä, miten hyvää tankotanssi on muutenkin aivojen kannalta - tanssiminen aktivoi aivoja laajasti. Yksinkertainenkin liike aktivoi monimutkaisia aivoalueiden verkostoja ja prosesseja, jotka liittyvät mm. liikkeen tuottamiseen ja tilan hahmottamiseen.


Kehopositiivisuus

<3 Tankotanssi on upea tapa vahvistaa itsevarmuutta ja luoda arvostava & rakastava suhde omaan kehoon, itseensä. Tanssi on runsas kehonkieli, missä ei ole oikeata tai väärää - on vain erilaisia tapoja "puhua" sitä. Kannustamme omanlaiseen tulkintaan ja itseilmaisuun. Haluamme sinun vahvistavan ydintäsi, emme kopioivan ketään muuta (alkuun tietynlainen kopiointi on toki ymmärrettävää, mutta hiljalleen löytäen itselleen ominaisen tavan liikkua ja olla liikkuja). Kaikenlaiset kehot ja ihmiset ovat tervetulleita. Tämä laji ja yhteisö eivät sulje ketään pois.


Tervetuloa mukaan meidän rakastavaan, sallivaan ja rentoon yhteisöön! <3 Ilmoittautumiset ja kurssitiedot löydät myös täältä:


Katso myös sivu Pole&Movement & meidän IG @poleandmovement


-Pole&Movement valkut <3


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page